Visie

Elke Vlaming heeft een baksteen in de maag ... maar de expertise van een vakkundige architect zorgt ervoor dat uw bouwdromen tot een goed einde worden gebracht!

Under Construction Architecten staat voor een correcte opvolging van elk project van kennismakingsgesprek tot oplevering.

Under Construction gaat uit van de Trias Energetica om zijn ontwerpen uit te werken, dat is een driestappen-strategie om een energiezuinig ontwerp te maken:

  • Beperk het energieverbruik door verspilling tegen te gaan: compact bouwen, ver doorgedreven isolatie van de buitenschil, driedubbele beglazing,...
  • Maak maximaal gebruik van duurzame energie: zoals wind-, water-, en zonne-energie, bijvoorbeeld door installatie van een zonneboiler of PV-panelen
  • Maak zo efficiënt mogelijk gebruik van fossiele brandstoffen om in de resterende energiebehoefte te voorzien: bijvoorbeeld door gebruik te maken van een hoogrendements-condenserend gasketel (of eventueel warmtepomp met diepteboring) en te werken met lage temperatuurverwarming (bijvoorbeeld vloerverwarming of overgedimentioneerde lage temperatuur-radiatoren) en de leidingslengten van verwarmings- en ventilatiesystemen te beperken.

Bij de keuzes van materialen kijken we naar de levensduur van de materialen cradle-to-cradle (van productie tot recyclage) en Nibe-classificatie.

Voor onze eigen projecten doen we de EPB-verslaggeving zelf: we toetsen elke ontwerpbeslissing af met de EPB-software.

De jarenlange ervaring die we reeds opgebouwd hebben op dit gebied passen we toe op elk project: van kleine verbouwing, tot groot nieuwbouwproject. Wij staan de bouwheer bij elke te nemen stap in het bouwproces bij.


Onze trefwoorden: ecologie, budgetbeheer, groene energie, werfopvolging, nieuwbouw, verbouwing, BEN-woning, passiefhuis, warmtepomp, PV-panelen, zonneboiler, EPB, PHPP architect, particulier, openbaar, strakke timing, isoleren, ventileren, groendak, ...